Rene Cardynaals  


Picture by: Boi Janssen www.bingelder.nl

Home ] De band ] Optredens ] Repertoire ] Sheet music ] New Orleans 2017 ] What did we do ] Links ] 

René Cardynaals:
Picture by: Boi Janssen www.bingelder.nl

Tuba

Het was ongeveer in 1985, toen René als sousafonist lid werd van de "Original Stöb Jazz Band". de band speelde New Orleans Jazz en huiverde niet oude meesterstukken van King Oliver en Jelly Roll Morton van de plank te halen. Voordat René kennismaakte met Jazz, speelde hij in een harmonie in Maastricht. René maakte de overstap mee naar de New Orleans Dusty Duds en heeft zijn sporen als sousafonist in de traditionele Jazz verdient. Hij is samen met Pie Houben en Peter Corsius de steunpilaar in de ritmesectie van de Gumbo Jazzband. René speelt eveneens in de Hurricane Brassband.
Door zijn drukke werkzaamheden en het feit dat hij deels in Portugal woont is het voor René vanaf 2021 niet meer altijd mogelijk mee te spelen. Hij wordt dan vervangen door Jan Lempens op string bass.

It was about 1985 René joined the “Original Stöb Jazz Band” playing traditional Jazz. Before that time he played in a marching harmony in his neighbourhood. The OSJB was renamed in the "New Orleans Dusty Duds". René knows what it is to play as a traditional tuba player and so he is one of the pillars in the rhythm section of the “Gumbo Jazzband”.

After visiting the Ascona Jazz Festival in 1986 and hearing Doc Paulin’s en Harold Dejan’s Brass Bands he was the initiator to organise the first New Orleans brass band by himself in Maastricht. He formed the “King Zulu Brass Band” and was their first leader. With Hugo, who played with him in the King Zulu's Brass Band, he was one of the founders of the Hurricane Brassband in 1997.


Informatie:                                                         
Gumbo Jazzband                             
Penatenhof 13
NL 6125 BT MAASTRICHT
+31 (0)6 27922554  of per   
 

Afbeeldingsresultaat voor youtube channel